top of page

verduurzaming Haringvlietbrug met EDCO Metalspray EQ

De Haringvliet brug is een belangrijk onderdeel van de infrastructuur in Nederland, die dagelijks duizenden voertuigen en reizigers vervoert. Na vele jaren van gebruik en blootstelling aan weersinvloeden en zout water, was de brug toe aan een renovatie om de veiligheid en duurzaamheid te waarborgen. Eén van de technieken die werd toegepast tijdens de renovatie van de Haringvliet brug (klep) was metalliseren.

In deze blog bespreken we wat metalliseren is, hoe het werkt, en waarom het een goede keuze is voor de renovatie van de Haringvliet brug.

Metalliseren

Metalliseren is een oppervlaktebehandelingstechniek waarbij een laag gesmolten Zink/Aluminium (85/15) op een oppervlak wordt aangebracht.

Deze laag wordt aangebracht met behulp van een thermisch spuitproces, waarbij de Zink/Aluminium in vloeibare toestand op het oppervlak wordt gespoten. Dit resulteert in een beschermende laag die het oppervlak beschermt tegen corrosie welke beschermd voor ten minste 30 jaar.

De metallisatie laag is duurzamer dan de meeste traditionele coatings, waardoor het een betere bescherming biedt tegen corrosie. Dit is vooral van belang bij constructies die onderhevig zijn aan zware omstandigheden, zoals bruggen en offshore-installaties.


Hoe werkt metalliseren?

Het metalliseerproces begint met het voorbereiden van het oppervlak dat moet worden behandeld. Dit omvat het reinigen van het oppervlak doormiddel van stralen om vuil, roest en andere onzuiverheden te verwijderen.

Daarna wordt de Zink/Aluminium verhit doormiddel van een vlamspuitpistool tot vloeibare toestand en wordt het met hoge snelheid op het oppervlak gespoten. De metalen deeltjes hechten zich aan het oppervlak en vormen een beschermende laag die het oppervlak beschermt tegen corrosie. Na het aanbrengen van de Zink/Aluminium kan de laag worden afgewerkt met een coating naar elke gewenste kleur.


Waarom metalliseren voor de renovatie van de Haringvliet brug de beste keuze is.

De Haringvliet brug werd dagelijks blootgesteld aan zware weersomstandigheden en zout water, wat leidde tot corrosie op alle oppervlakken. Om de veiligheid en duurzaamheid van de brug te waarborgen, was een effectieve oppervlaktebehandeling noodzakelijk.

Metalliseren werd gekozen omdat het een effectieve en duurzame oplossing is voor oppervlaktebehandelingen.

Metalliseren biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere oppervlaktebehandelingstechnieken. Het biedt een uitstekende bescherming tegen corrosie en slijtage, zelfs in zware omstandigheden zoals die in de buurt van de Haringvliet brug. Een zeer duurzame oplossing die vele jaren mee gaat zonder onderhoud.

Bovendien is metalliseren een duurzame optie voor oppervlaktebehandelingen. Het metaal dat wordt gebruikt bij het metalliseren is 100% recyclebaar en er wordt bijna geen afval geproduceerd tijdens het proces.Kosten besparing voor de toekomst

Maak vandaag de dag goed voor 30 jaar...

Het afsluiten van de brug voor maanden kent natuurlijk financieel veel neven schade, naast de kosten van deze grote renovatie zelf. Zowel voor transport bedrijven als bedrijven die afhankelijk zijn van aanlevering via de Haringvlietbrug alsmede de ongemakken en kosten van verkeersomleidingen. Daarnaast hun invloed op het milieu.


Metalliseren biedt een duurzamere oplossing dan traditionele coatings. Een metallisatielaag gaat veel langer mee dan enkel een verfcoating. Omdat het Zink/Aluminium veel beter bestand is tegen corrosie. Hierdoor is er minder onderhoud nodig en hoeft de laag minder vaak vervangen te worden. Een kostenbesparing op alle fronten voor jaren.Edco Metalspray Equipment

Onze doorontwikkelde techniek EDCO Metalspray Equipment maakt het mogelijk om ook zeer grote voorwerpen en oppervlakkten op duurzame wijze te kunnen conserveren.


Hiermee hebben we een handzame machine voor alle toepassingen gerealiseerd. Dit maakt de toepassingsmogelijkheden van metalliseren nog groter dan deze al was.


Onze machines creëren weinig stof en garanderen 90% rendement. Buiten uw materiaal, afzuigkosten en stof afval bespaart u daarmee namelijk ook aanzienlijk op manuren.


Weten wat wij kunnen betekenen voor uw project?

Wij staan u graag vrijblijvend met advies te woord.

Elk project kent zijn eigen uitdagingen en oplossingen!

Wij zijn bereikbaar via info@edco-benelux.com of neem contact op via +31 (0)76 543 08 28

of kijk op www.edco-benelux.nl wat we voor uw project kunnen betekenen.
Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page