top of page

Het inzetten van anticorrosie en door middel van metalliseren, kan voor alle metalen ingezet worden en daarmee zijn de toepassingen en de voordelen eindeloos te noemen.

 

 

Hieronder treft u een breed scala van toepassingen aan ingezet door onze klanten & partners.

Toepassingen

AdobeStock_294718457.jpeg

Bouw

Project: Quartier Bleu in Hasselt
OPDRACHTGEVER: Smeets Laswerken

UITVOERDER: Van Gils coating

logo-vg-green-1.png

In opdracht van Smeets Laswerken heeft Van Gils Coating Group het stralen, metalliseren en poederlakken van balustrades en hekwerken verzorgd voor het project Quarier Bleu in Hasselt.

http://www.quartierbleu.be

Hiermee is grote verduurzaming toegevoegd aan een prachtig nieuwbouw project.

Voor meer informatie over onze projecten:

https://www.vangilsgroup.be/project/

AdobeStock_276001638.jpeg

Windmolens

AdobeStock_139899101.jpeg

offshore

Unknown.png

De vooruitstrevende aanpak van DCS richt zich zowel op kwalitatief hoogwaardige en duurzame corrosiebescherming als het interne productieproces. In eigen beheer ontwikkelde robots en automaten zorgen naast een hoge productiesnelheid en optimale kwaliteit voor minder fysieke belasting en meer afwisseling voor onze medewerkers. Ook is DCS het eerste bedrijf in Nederland dat is gecertificeerd voor de IMA MVO norm voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

https://www.dcscoating.nl

De sluisdeuren bij Krimpen aan den IJssel vormen het eerste bouwwerk dat binnen het kader van de Deltawerken werd uitgevoerd. De deuren werden in 1958, dus slechts vijf jaar na de watersnoodramp van 1953, geplaatst. Voor dit bouwwerk dat zo belangrijk is voor de bescherming van Nederland tegen de zee heeft DCS tussen 2008 en 2010 de gehele constructie gestraald en gemetalliseerd. Ook zijn de machinekamers volledig opgeknapt.

Project: Renovatie Deltawerken
OPDRACHTGEVER: Rijkswaterstaat

UITVOERDER: DCS

Unknown-2.jpeg

In bovenstaand filmpje worden de kosten - baten van TSA duidelijk aan de hand van een casus uiteen gezet.

 

Maatschappelijke winst

Andere bekende objecten in de weg- en waterbouw waaraan DCS heeft meegewerkt zijn de Erasmusbrug op de Kop van Zuid in Rotterdam, de geluidswal bij Dordrecht, de spoorbrug bij Nootdorp, de sluizen bij Krimpen aan den IJssel en vele anderen. Een duurzame corrosiebescherming resulteert hier onmiddellijk in maatschappelijke winst doordat belangrijke verkeersaders minder vaak dicht hoeven voor onderhoud.

AdobeStock_272557684.jpeg

Petrochemie

BILFINGER TSA.png
logo-2x-1.jpg

Moerdijk gaf aan een propeenoxide vat

tijdens bedrijf te willen behandelen met

TSA (Thermal Sprayed Aluminium). Een

gedurfde opgave in een petrochemische

installatie. Tijdens het aanbrengen van

TSA wordt open vuur gebruikt en ontstaan

hoge lokale temperaturen. Gezien de

aanwezigheid van zeer brandbare stoffen,

brengt dit mogelijk grote veiligheidsrisico’s

met zich mee.

Oplossing: in nauwe samenwerking met

Shell Moerdijk heeft Bilfinger Brabant

Mobiel de risico’s beheersbaar gemaakt.

Project: Shell Moerdijk
OPDRACHTGEVER: SHELL

UITVOERDER: BILFINGER

BILFINGER SHELL.png
AdobeStock_272557684.jpeg

Petrochemie

Van Der Ende 4e-foto3.jpg
logo.png

Corrosie onder isolatie of CUI is groot probleem voor eigenaren van installaties. Ook onze opdrachtgever BP Raffinaderij Rotterdam kampte met dit probleem. Door slecht functionerende isolatie en grote temperatuurschommelingen onstaat een ideaal klimaat voor het corrosieproces. Door de isolatie wordt bovendien het oppervlak aan het zicht onttrokken, waardoor het inspecteren van leidingen en installaties op corrosie vaak lastig is. Om de integriteit van de installatie te garanderen is een gedegen onderhoudsprogramma noodzakelijk. BP heeft die lang geleden onderkend en voert daarom een uitvoerig CUI-programma uit.

Project:BP Raffinaderij Rotterdam
OPDRACHTGEVER: BP

UITVOERDER: Van der Ende

Van Der Ende 3e-foto4.jpg
Van Der Ende 5e-foto1.jpg

BESCHERMING VOORKOMT LEKKAGES EN ONGEVALLEN

Door de jaren heen zijn tienduizenden m2 geïsoleerd leidingwerk gestraald en geconserveerd. Geïsoleerde leidingsystemen die in de jaren 80 en 90 zijn ontworpen -of in die tijd zijn gerenoveerd- blijken na een periode van soms maar 10 jaar zware corrosieproblemen te vertonen. Door tijdig ingrijpen kunnen stagnaties in het proces, ongewenste lekkages en zelfs ongevallen voorkomen worden.

CUI PROGRAMMA

Om het proces tijdens de uitvoering van het CUI-programma niet te verstoren wordt het grootste deel van de werkzaamheden uitgevoerd in een in bedrijf zijnde installatie. Dit vraagt een gedegen aanpak en ook een groot veiligheidsbewustzijn.Van der Ende heeft ruime ervaring binnen CUI programma’s.

voor meer informatie : https://vanderende.nl 

AdobeStock_72920917.jpeg

water werken & Bruggen

Logo-Griekspoor-e1619599559321.png
griekspoor bruggen.png

GRIEKSPOOR: DE BRUGGENBOUWERS

 

Nederland kent ruim 1500 beweegbare bruggen, ook in het waterrijke westen van ons land een vertrouwde aanblik.

 

Griekspoor beheert en onderhoudt een flink deel van deze bruggen: groot en klein, historisch en modern, elektrisch, hydraulisch en mechanisch. Houten, betonnen, staal, composite en UHSB-bruggen. Dat doen we op contractbasis zodat u er geen omkijken naar heeft. Ook realiseren we nieuwe bruggen en vervangen bestaande, zowel vast als beweegbaar.

 

DUURZAAMHEID

In ons beheer en onderhoud zetten we in op duurzaamheid: levensduurverlengend, circulair, en minder milieubelastend. Wij hechten veel waarde aan het milieu en experimenteren dan ook steeds met nieuwe duurzame materialen. Voor houten bruggen passen wij hout met het FSC-keurmerk toe.

CONSERVEREN

Het conserveren van stalen en metalen objecten is uiterst belangrijk voor de duurzaamheid en uitstraling van een object. Daarnaast heeft het conserveren van stalen objecten positieve gevolgen voor de levensduur. Griekspoor is gespecialiseerd in het conserveren van staal. Voor projecten in diverse disciplines kunnen wij de conservering van stalen objecten verzorgen. Ons coatingproces is altijd als volgt opgebouwd: ontvetten/reinigen, stralen, schooperen en vervolgens natlakken.

Meer informatie over de projecten van Griekspoor vind u hier:
 https://www.griekspoor.nl/bruggen/conserveren/ 
473610NMBS_4.jpeg

Stations & Bruggen

Station Mechelen
Het ontwerp van het station is sterk geïnspireerd op de vorm van oude Vierendeelbruggen die in het verlengde liggen van de stationshal en functioneel klaar om meer treinreizigers comfortabel en veilig te ontvangen.

 

De golfbeweging die door deze bruggen wordt ingezet, zet zich voort in het ontwerp van het stationsgebouw en symboliseert op die manier de stad Mechelen in beweging.

Unknown.jpeg
55495088_302072153807010_6075461403194425344_n[1].jpg

Project: station Mechelen, België
OPDRACHTGEVER:
NMBS STATIONS / EUROSTATION (B) 

ARCHITECT: NMBS STATIONS / EUROSTATION (B)
UITVOERDER: Tunet

DUURZAAMHEID

In het totaal omvat de aanneming 1000T structureel staal, waarvan hoofdzakelijk S355J2+N en S355K2+N. De overkapping is maar liefst 210m lang, en bestaat uit 3 overspanningen die 15m boven de perrons uittorenen.

Op vlak van corrosiebescherming is door de ontwerper resoluut de kaart getrokken voor bescherming met zink. De voorkeur van de ontwerper is hierbij steeds uitgegaan naar bescherming door thermisch verzinken, voor zover de afmetingen van de zinkbaden dit toe laten. Ruim de helft van in totaal 1000 ton structureel staal is gegalvaniseerd.

Metallisatie was de oplossing

De grotere bouwdelen van de luifel konden onmogelijk verzinkt worden.

Deze zijn door Tunet gemetalliseerd en luchtdicht afgewerkt.

Meer informatie over de projecten van Tunet vind u hier: https://tunet.be
 
Foto-Port-of-Den-Helder-1024x768.jpg

water werken & Bruggen

van Kinsbergen brug, Den Helder

In opdracht van Griekspoor, heeft Braspenning een goot aandeel mogen leveren in de renovatie van de
Kingsbergenbrug in Den Helder.

 

Doelstelling was om de Brug voor minimaal 15 jaar onderhoudsvrij te maken. Om deze reden werd gekozen voor Metallisatie van grote delen van de brug.
In slechts 6 weken tijd is de brug gerenoveerd. Doormiddel van Schooperen, en metalliseren met de apparatuur van EDCO is de brug nu duurzaam beschermd tegen corrosie.

Foto-Port-of-Den-Helder-1024x768.jpg

Project: van kingsbergen brug, Den Helder

OPDRACHTGEVER: Port of den helder

aannemer: Griekspoor
UITVOERDER: braspenning-coatings

logo-4.png
Meer informatie over de projecten van Braspenning stralen en coatings vind u hier:
https://www.braspenning-coatings.nl
 
bottom of page