top of page

IOn Praktijkopleider

Metalliseerder 

De Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland (ION) heeft EDCO aangesteld als praktijkopleider Vakbekwaamheid 

Metaalconservering (Metalliseerder) en dat is niet voor niks! 

 

De 40 jaar ervaring in metalliseren en een altijd constante kwaliteit, maken voor ION het verschil in professionaliteit.

Onze kennis mag veelvuldig gedeeld worden.

ION-Praktijkopleider.png

Dit houdt in dat we (naast de officiële opleiding van ION) de mogelijkheid bieden teams bij de opstart van een nieuw project te begeleiden en/of op te leiden op het gebied van toepassingen, veiligheid en efficiëntie, maar bijvoorbeeld ook in het onderhoud van de metallisatie-installatie. Dit kan zowel bij ons als bij u op locatie. 

We geven onze kennis graag door aan professionele partijen.

cursus Metalliseerder 

De kwaliteit, duurzaamheid en levensduur van stalen objecten zijn sterk afhankelijk van de kwaliteit van de conservering. Objecten, zoals bruggen, waterkeringen, sluizen, offshore platforms, schepen, gasleidingen en railinfrastructuur, zijn van groot belang voor onze leefomgeving.

Deze metalen objecten staan vaak in industriële gebieden of komen in aanraking met (zee)water. Dit agressieve milieu zorgt ervoor dat onbehandeld staal corrodeert. Een goede bescherming van deze objecten is van groot belang. Het overgrote deel van de gebreken in de conserveringslaag is te wijten aan applicatiefouten.

Goed opgeleide medewerkers met kennis van zaken die beschikken over de juiste vaardigheden is een must om metalen objecten in stand te houden.

Om ervoor te zorgen dat de kennis en het vakmanschap aantoonbaar aanwezig is worden bij de cursus Metalliseerder van het ION, de normen ISO 14918 (Approval testing of thermal sprayers) en ANSI AWS C2.16 als uitgangspunt gehanteerd.

Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland (Vereniging ION) is dé brancheorganisatie voor een ieder die actief is in de oppervlaktebehandelende industrie.

Oppervlaktebehandelingen omvat o.a.:  chemisch/mechanisch voorbehandeling, galvaniseren, emailleren, poedercoaten, (nat)lakken, anodiseren, thermisch verzinken, metaalconservering, en nog veel meer.

IOn kiest voor EDCO

ION kiest er voor om EDCO aan te stellen als praktijkopleider Metalliseerder (Vakbekwaamheid metaalconservering) en dat is niet voor niks! https://vereniging-ion.nl/opleidingen

35 Jaar ervaring met metalliseren/TSA en altijd kwaliteit leveren, maakt voor ION hier het verschil.

Onze kennis mag veelvuldig gedeeld worden.

 

Dit houdt in dat we (naast de officiële opleiding van ION) de mogelijkheid bieden teams bij de opstart van een nieuw project te begeleiden en of op te leiden in de toepassingen, veiligheid, efficiëntie, maar ook in het onderhoud van de metallisatie-installatie. Dit kan bij ons maar ook bij jullie op locatie. We geven onze kennis graag weg.

Ook een opfriscursus behoort natuurlijk tot de mogelijkheid.

Voor wie bestemd?  

De cursus is bedoeld voor alle medewerkers die metaalconserveringswerkzaamheden uitvoeren en voor de medewerkers die deze werkzaamheden direct op de werkvloer aansturen (voorlieden, uitvoerders of projectleiders).

bottom of page