top of page

De voordelen van de Autogene installatie van EDCO Metalspray EQ

Vaak krijgen we de vraag voorgelegd wat nu de voordelen zijn van Autogeen vlamspuiten ten opzichten van werken met elektrische installaties.


In deze blog leggen wij u graag de voordelen van de autogene installatie van EDCO Metalspray uit aan de hand van een recent gerealiseerd project van onze klant in Polen.

 

EDCO Benelux heeft op verzoek van een klant in Polen een instructie op locatie gegeven over hoe te werken met een complete EDCO Metalspray Equipment autogene installatie.

Voorheen werkte dit bedrijf met diverse elektrische machines om delen van windmolens te metalliseren met 100%zink.


Bij het gebruik van elektrische machines hadden ze veel last van stof, lawaai, de elektrische vlamboog en vooral het beperkte werkbereik van de machines.
de oplossing


Na het centraal plaatsen van de Metalspray EQ autogene regelkast konden men met de standaard meegeleverde slang van 25 meter op 4 plaatsen gemakkelijk het metallisatie werk uitvoeren.

Door middel van het plaatsen van een verleng slang van 25 meter werd daarna het metalliseren van de binnenzijde van de masten ook een stuk efficiënter.

Na plaatsing van de 3W draad strekker op een mobiele kar kon het vat met zink/al 85-/15 met een diameter van 4mm in beide cabines gebruikt worden.


Vanwege het hoge rendement van Metalspray Equipment werd de stofoverlast aanzienlijk verminderd, wat met name aan de binnenzijden van de masten als een enorm voordeel werd ervaren.
begeleiding op locatie


Tijdens de 2 dagen durende instructie werd de werking van de complete installatie doorgenomen. Hierbij kwamen de punten over het veilig werken, efficiëntie en duurzaamheid uitgebreid aan bod.

Ook was er voor de afdeling Onderhoud een compleet overzicht van de belangrijke punten en een compleet manual om de installatie in goede conditie te houden.
Na deze 2 dagen hebben wij onze klant gevraagd wat voor hun de belangrijkste voordelen waren van het sprayen met de Autogene installatie ten opzichte van de elektrische machines.

Hierbij gaf men aan dat met name de slang lengte zorgt voor een veel hogere efficiënte en productiesnelheid. Daarnaast de 90%reductie van stof werd als een bevrijding ervaren.


EDCO Benelux heeft deze dagen als zeer prettig ervaren met zeer geïnteresseerde werknemers die staan voor een kwalitatief goed product.

Wij kijken dan ook uit naar een fijne samenwerking in de toekomst.


zelf ervaren?

Wilt u ook weten wat de voordelen zijn van onze autogene installatie voor uw project?

Aarzel niet en neem contact met ons op via info@edco-benelux.com .

We kijken en denken graag met uw mee!


165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hozzászólások


bottom of page